Правильний горох смачний гороховий суп Для горохового супу зазвичай використовують сухий горох колотий або цільний, який перебирають, промивають і замочують у холодній воді, щоб згодом він добре розварився.Apr 14, 2021
Вважається, що найкраще розварюється горох сорту Айдахо, тож любителям горохового пюре варто пошукати у продажу саме його. Промийте колотий горох проточною водою, а потім покладіть у глибоку миску, повністю залийте холодною водою та залиште для набухання.
Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане мяким вже за 5–7 хвилин.
Швидше всього вариться колотий горох Від 45 хвилин до однієї години. Прискорити процес допоможе і попереднє замочування гороху.