Хороший класичний гамбургер повинен включати якісну яловичину, не мясний фарш, а 100% яловичину. Мясо має бути свіжим, походити з відповідних частин туші та містити не більше 20-30% жиру.. Тому гамбургер повинен включати антрекот, лопатку чи ростбіф.
Так, у гамбургер повинна входити булочка, рубана яловича котлета, овочі та соус, а в чизбургер – ще й сир. У фішбургер ви знайдете рибу, а в чікенбургер курку. Проте сказати, який вид бургера смачніший, не візьметься жоден кулінар. Правильна котлета.
Збираємо бургер. На нижню половинку булочки намазати кетчуп, майонез, гірчицю, далі покласти котлету, на ще гарячу котлету платівку сиру, на сир скибочка помідора, на нього маринований цибулька, далі пару скибочок маринованого огірка, зверху зверху листок салату .
Виявляється, бургер прийнято є руками, навіть у елітних ресторанах. При цьому не варто його розривати на частини. Якщо тримати булку цілком незручно або руки для цього дуже маленькі, можна ножем розрізати страву навпіл або на чотири частини.