Виділяють 4 рівні структурної організації білків: первинна структура послідовність амінокислот у поліпептидному ланцюзі, вторинна структура Просторове укладання атомів головного ланцюга, третинна структура розподіл у просторі всіх атомів та молекул білкової глобули, четвертинна структура Розміщення
Молекула білка набуває форми глобули (кульки). У деяких білків формується четвертинна структура. Вона є комплексом кількох макромолекул, що мають третинну. структуру. Четвертинну структуру утримують неміцні іонні та водневі звязки, а також гідрофобні взаємодії.
Порядок сполуки амінокислот у макромолекулі білка називають первинною структурою. Для кожного типу білка ця структура Унікальна. Вона визначає структури вищих рівнів, властивості білка та його функції.
Більшість білків мають вигляд спіралі в результаті утворення водневих звязків між -CO-і -NH-групами різних амінокислотних залишків поліпептидного ланцюга. Водневі звязки маломіцні, але в комплексі вони забезпечують досить міцну структуру. Ця спіраль – вторинна структура білка.