Коли солити крупи У більшості випадків спецію кладуть у воду на початку варіння, а потім додають крупи. Їхні зерна тверді — потрібен час, щоб розмякшитися, увібрати мінерал і повністю розкрити смак. Ця рекомендація стосується і методу, коли відварена крупа відкидається на друшляк і промивається.
Нагрійте воду чи молоко. Коли рідина почне закипати, додайте пластівці або крупу, підсолоджувач та щіпку солі. Помішуючи, доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь.
Щоб не пересолити, треба завжди солити руками, пальцями, акуратно. Не з ложки, не із сільнички, а тільки пальцями, тоді ти точніше відчуватимеш скільки солі потрібно взяти і не помилишся.
На одну склянку крупи вистачить половини чайної ложки солі чи навіть трохи менше. Однак завжди краще орієнтуватися на власний смак. Після цього крупу потрібно доварити, але вогонь варто зробити повільним. Готуватиметься гречка близько 20 хвилин.