Повіками млинці залишаються однією з найпопулярніших та улюблених страв російської кухні. Ці тонкі та ароматні круглі коржики відразу асоціюються з веселими сімейними посиденьками та традиційними російськими святами. Однак, щоб млинці були справді смачними та неповторними, потрібно знати кілька секретів приготування.
Найголовніше правило, яке допоможе надати млинцям неповторний смак – це використання свіжих та якісних продуктів. Ідеальним варіантом для приготування тіста є борошно вищого гатунку. Вона забезпечує кращу текстуру та еластичність тесту. Як рідку основу найкраще використовувати свіже молоко або кефір. Для надання глибини смаку можна додати трохи вершкового масла або олії.
Один із секретів приготування ідеальних млинців – це правильний режим смаження. Щоб млинці вийшли тонкими і золотистими, сковороду потрібно добре розігріти, а потім підмастити невеликою кількістю олії. Важливо памятати, що перший млинець завжди виходить не ідеальним, тому його можна використовувати для перевірки сковороди і регулювання температури.
Інгредієнт | Смакові добавки |
---|---|
Борошно | Цукор, сіль |
Молоко | Яйце, олія |
Вода | |
Сметана | |
Сода | Оцет |
Яблука | Кориця, цукор |
Скільки яєць у тісто для млинців?
Якщо вам потрібно приготувати млинці як самостійну страву, без начинки, рекомендується брати не більше 2 яєць на кожні 500 г молока. Саме таке співвідношення ідеальне. Одного яйця обмаль тісто рватиметься і не завяжеться, а якщо брати 3-4, млинці вийдуть занадто товстими і підійдуть тільки для млинців.
Що додати в тісто, щоб млинець не рвався?
Багато хто готує млинці на сковороді з тефлоновим покриттям. В цьому випадку додайте в тісто трохи окропу прямо перед випіканням — це дозволить уникнути розривів та прилипання при перевертанні.
Що надає мякість млинцям?
До речі, зробити тісто млинця можна і на будь-якому рослинному молоці — мигдальному, кокосовому, вівсяному, рисовому. Велику роль відіграє якість борошна: для млинців важливо, щоб у ній було багато клейковини. Вона відповідає за еластичність тіста, в тому числі завдяки їй млинці не рвуться і легко перевертати їх на сковороді.