Східна кухня сповнена різноманітних та смачних страв. Зокрема, манти це одна з найпопулярніших страв, справжня особливість усіх трапез. Правильне загортання мантів надає їм елегантного вигляду і дозволяє зберегти їх соковитість.
Процес загортання мантів потребує деяких навичок та техніки. Важливо врахувати, що правильна форма манта допоможе поступово проварити його. Однак, існує кілька способів загортання мантів, кожен з яких має свої особливості та переваги.
Для успішного виконання процесу загортання мантів необхідно використовувати спеціальні мантові пластирі та правильно розподілити начинку по центру. Потім, акуратно сформуйте мантовий пакетик, закриваючи його щільно, щоб зберегти смак та аромат. Важливо памятати, що правильне загортання мантів – це мистецтво, яке потребує терпіння та практики.
№ п/п | Опис |
---|---|
1 | Тісто розділити на шматки і розкотити в тонкі коржики |
2 | На кожен корж покласти начинку, розподілити рівномірно |
3 | Скласти коржик навпіл і склеїти краї |
4 | Скласти отримане півколо навпіл, утворюючи трикутник |
5 | Краї трикутника склеїти, утворюючи манти |
Які види мант існують?
Зміст
- 3.1 Казаські манти
- 3.2 Узбецькі манти
- 3.3 Уйгурські манти 3.3.1 Кава-манта 3.3.2 Джусай-манта 3.3.3 Болдурган-манта
- 3.4 Таджицькі манти
У чому різниця між хінкалі та манти?
Хінкалі -національна страва грузинської кухні з гірських областей Манти готують на пару, хінкалі варять у бульйоні. В даний час манти кладуть не фарш, а дрібно порізане мясо, малесенькими такими кубиками і так само порізану цибулю, а в хінкалі, як правило, кладуть фарш і багато зелені, обовязково має бути кінза.
У чому відмінність мантів від поз?
Для поз (бууз) беруть лише прісне тісто. Манти іноді роблять із дріжджового. Їх найчастіше заліплюють наглухо хрест-навхрест (нагадують конверти) або вузликом. У позах, як у юрті, зверху залишають отвір, защипуючи тісто по колу.