Роли популярна страва японської кухні, яка завоювала популярність у багатьох країнах світу. Ці суші у вигляді циліндра, приготовані на основі свіжих морепродуктів, овочів та рису, стали справжньою родзинкою для гурманів не тільки в Японії, а й в інших країнах світу. Однак, щоб відчути повністю весь їхній аромат і насолодитися смаком, потрібно знати кілька правил правильного споживання ролів.
Перше правило – свіжість продуктів. Свіжі морепродукти запорука смаку та безпеки. Вибираючи ресторан чи суші-бар, слід звернути увагу на умови зберігання та якість продуктів, з яких готують роли. Прямокутні порції свіжого сиру можуть підказати про те, що суші готують на місці, а це вже гарантія їхнього смаку та якості.
Друге правило помірність із соєвим соусом. Соєвий соус – незамінний атрибут японської кухні. Однак його використання не повинно перекреслювати натуральний смак ролів. Тому слід намагатися не замочувати роли в соусі, а лише злегка вмочувати їхню частину, що стирчить. Це дозволить зберегти баланс смаків та насолодитися неповторним поєднанням морської свіжості та аромату рису.
Крок | Опис |
---|---|
Крок 1: | Розкладіть роли на тарілку |
Крок 2: | Візьміть палички та утримуйте їх правильно |
Крок 3: | Підносьте рол до рота |
Крок 4: | Укусіть рол невеликими шматочками |
Крок 5: | Покладіть у рот |
Крок 6: | Повторюйте ці кроки доти, доки роли не закінчаться |
Укладіть суші на бік. Далі, за допомогою паличок, підніміть їх та зануріть у соєвий соус. Якщо Ви бажаєте, щоб роли стали соковитішими, потримайте їх у соусі близько 4 секунд. Суші не можна відкушувати, їх цілими кладуть до рота.
Як правильно їсти роли з етикету?
Не варто протикати паличками рис і наколювати на них їжу. Краще покласти їх разом на спеціальну підставку. Не прийнято розмахувати паличками на всі боки, перебирати їх у руці, проводити ними над загальною тарілкою. Найкращим варіантом стане візуальний вибір тих, хто сподобався. ролів, які потім і беруться із блюда.
Чи потрібно мачати роли в соус?
Друге: в японській кухні не прийнято мачати суші в соєвий соус. Вважається, що це перебиває смак рису, який вже заздалегідь приготований із додаванням усіх інгредієнтів. Правильніше буде вмочити в соус лише невелику частину сирої риби, яка сама по собі прісніша, ніж рис.
Як правильно їсти суші?
Потрібно покласти суші на бік, щоб зручніше взяти паличками, і вмочити в соус не рисом, а рибою. Суші можна їсти руками, але важливо це робити правильно. Знадобляться три пальці: великий, вказівний та середній, саме ними потрібно обхопити рис та рибу.