Дайкон Це коренеплід, який належить до сімейства капустяних. У народі він також називається японським редисом. Цей овоч багатий на вітаміни і мікроелементи, і його регулярне вживання в їжу сприяє підтримці здоровя. Однак, не всі знають, як правильно є дайкон, щоб отримати від нього всі корисні речовини і не зіпсувати смак страви.
Один із основних правил при приготуванні дайкону – це не пересмажувати його. При обробці на вогні овоч втрачає більшу частину своїх корисних властивостей і стає жорстким та неприємним на смак. Рекомендується нарізати дайкон дрібними шматочками і додавати його в страви в кінці приготування, щоб зберегти його ніжність і свіжість.
Ще одне важливе правило при їжі дайкону – це правильне поєднання коїться з іншими продуктами. Дайкон відмінно поєднується з такими овочами, як морква, огірки та зелень. Він додає свіжості та гостроти в салати та маринади. Крім того, дайкон можна додавати в супи, рагу та гарніри, надаючи їм незвичайний смак та аромат.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Виберіть свіжий та зрілий дайкон |
2 | Ретельно помийте дайкон під проточною водою |
3 | Обріжте верхівку та коріння дайкона та очистіть його від шкірки |
4 | Наріжте дайкон тонкими скибочками чи кубиками |
5 | Використовуйте дайкон у салаті чи консервованому вигляді |
Як є дайкон. Нерідко дайкон їдять як окремий продукт або труть у салати. Але на прикладі азіатської кухні можна спостерігати велику кількість способів приготування білої редиски. Відварений дайкон часто використовують як гарнір до мяса та риби. Тонкі слайси коренеплоду можна маринувати, смажити чи запікати.27 жовт. 2021 р.
Як краще їсти дайкон?
Клітковина, якої в ньому дуже багато, допомагає знизити кількість цукру в крові, очищає організм і допомагає довше залишатися ситим. Якщо ви хочете схуднути, то дайкон найкраще їсти сирим: його можна додавати до салатів, робити з ним смузі і навіть готувати з нього сік.
Як їсти сирий дайкон?
Найкорисніше є дайкон у сирому вигляді. Його можна порізати кружальцями, злегка посолити, полити лимонним соком і олією, посипати дрібно нарізаною петрушкою і їсти як закуску. Існує безліч варіантів салатів із дайконом. Він відмінно поєднується з іншими овочами та зеленню (calorizator).
Чи потрібно чистити редьку дайкону?
Дайкон добре помити і, якщо немає пошкоджень шкірки, її можна і не зрізати. Якщо пошкодження на шкірці є – її краще зняти (Почистити дайкон, як картопля).