Добові норми білків, жирів та вуглеводів: 1,5-2 г білка на 1 кг ваги, 0,8-1,5 г жирів на 1 кг ваги, 2 г вуглеводів на 1 кг ваги. Ідеалом БЖУ вважається співвідношення 3:3:4, тобто коли їжа це на 30% білки, на 30% жири та на 40% вуглеводи.
Щоб розрахувати КБЖУ для здорового раціону, жінки використовують формулу 6,25 * Р + 10 * М 4,92 * В 161, де: Р позначає зростання, М необхідну масу, В – вік.
Для зниження маси тіла: білки >, 18% раціону (1,2–1,8 г білка на кілограм ваги), жири <,26% (0,7-0,8 г/кг), вуглеводи <, 56% (2-3,5 г/кг).