Сочевиця – популярна та корисна продукція у багатьох кухнях світу. Вона багата білками, клітковиною, вітамінами та мінералами. Однак перед приготуванням сочевицю потрібно промити. Питання, скільки разів потрібно промивати сочевицю, виникає у багатьох, адже вона має особливості порівняно з іншими зерновими культурами.
Купити неочищену (оригінальну) сочевицю можна у спеціалізованому магазині чи на ринку. Неочищені зерна мають більш тривалий термін придатності та зберігають свої корисні властивості довше, але вони можуть містити невелику кількість піску, каміння та інших домішок. Тому перед приготуванням необхідно промити сочевицю всього зайвого, щоб позбутися піску та інших сторонніх включень.
Перший етап промивання сочевиці – це видалення каменів, уламків та інших домішок, які видно неозброєним оком або можна відчути на дотик. Вони можуть зявитися під час збирання чи транспортування сочевиці. Потім зерна рекомендується сполоснути кілька разів у холодній воді для видалення дрібніших включень, таких як пісок та пил. І коли вода стане прозорою, сочевицю можна використовувати для приготування улюблених страв.
Тип сочевиці | Час промивання |
---|---|
Чорна сочевиця | 4-5 разів |
Червона сочевиця | 2-3 рази |
Зелена сочевиця | 3-4 рази |
Біла сочевиця | 2 рази |
Скільки промивати сочевицю?
Зміст:
2 години Замочіть сочевицю у холодній воді на 1–2 години. Злийте рідину та промийте під проточною водою.
Як правильно промивати сочевицю?
Обовязково потрібно перебрати, залити холодною водою і прибрати з поверхні води сміття, що спливло. Потім промити зерна під струменем холодної води. Зелена сочевиця із Пюї у щільній оболонці, тому її можна просто зварити у великій кількості води до готовності, а зайву воду злити. Боби залишаться зернятко до зернятка.
Чи можна не мити сочевицю?
Як правильно варити сочевицю, щоб вона вийшла смачною? На відміну від інших бобів, сочевицю не потрібно замочувати перед приготуванням. Найкраще відразу вибрати якісний продукт – щоб не було побитих. Перед варінням сочевицю необхідно ретельно промити (перебрати, якщо необхідно).
Скільки потрібно замочувати сочевицю перед варінням?
8 годин Як правильно поводитися з сочевицею? Перший етап приготування сочевиці – замочування у воді. Час замочування залежить від часу, протягом якого сочевиця зберігалася, і, отже, від її сухості. Сочевиця, яка використовується через кілька місяців після збору, замочується приблизно на 8:00.