Кавомолка це пристрій, здатний перетворити звичайні зерна кави на дрібну порошкову форму. Її робота ґрунтується на принципі перемелювання зерен, щоб створити оптимальні умови для отримання аромату та смаку при приготуванні напою.
Усередині кавомолки є механізм, що складається з декількох основних елементів. Найчастіше це два жорнові млини, які розташовані один над одним. Верхній млин нерухомий, а нижній обертається. Зерна кави завантажуються у невеликий відсік над млинами, після чого вони потрапляють між жорнами та починають повільно перемелюватись.
Обертання нижнього млина здійснюється за допомогою електродвигуна, який передає свій рух через приводний ремінь або прямо на барабан, що мелє. При цьому зерна проходять через між млинами щілину, з відстанню, що поступово зменшується. Таким чином, вони повільно перемелюються на дрібний ступінь помелу, за допомогою якого можна керувати.
Компонент | Опис |
---|---|
Механізм | Основна частина кавомолки відповідає за перемелювання кавових зерен. |
Шліфувальні ніжки | Розташовані всередині механізму та відповідають за подрібнення зерен до потрібної консистенції. |
Регулятор помелу | Дозволяє користувачеві вибрати необхідний ступінь помелу кави. |
Сховище зерен | Місце, де зберігаються кавові зерна до моменту помелу. |
Контейнер для меленої кави | Місце, куди збирається мелена кава. |
Кнопка увімкнення | Дозволяє увімкнути або вимкнути кавомолку в роботу. |
Як працює ручна кавомолка Складається вона з двох поверхонь, що подрібнюють: щільно прилеглих один до одного нерухомого кільця з дрібними зубчиками і жорнів. Обертаючи ручку кавомолки, ви рухаєте шестерні, які повертають жорнів. Він у свою чергу подрібнює зерно на зубах колеса.
Як правильно використовувати кавомолку?
Як правильно користуватися кавомолкою?
- Кавомолка призначена для подрібнення лише кавових зерен. Не можна в ній молоти інші продукти, наприклад, горіхи, цукор тощо.
- Потрібно молоти таку кількість зерен, яку зможете вжити за один раз.
- Кавомолку після кожного використання необхідно ретельно промивати.
Як працює ручна кавомолка?
Звичайна ручна кавомолка складається з двох конічних жорен, відстань між якими може змінюватися за допомогою спеціального гвинта. Чим сильніше закручений цей гвинт, тим менша відстань між жорнами і тим тонший помел.
Як правильно налаштовувати помел кави?
Для зменшення помелу слід повернути регулятор вправо, для збільшення вліво. Вважається, що усунення регулятора одне поділ змінює час екстракції на 2-3 секунди. Налаштування помелу кавоварки проводиться тільки при працюючих ножах, інакше можна пошкодити поворотний перемикач.