Чачу часто називають виноградною горілкою, хоч це не зовсім правильно. Точніше буде назвати її дистилятом на основі виноградної макухи, тобто відходів виробництва вина.Sep 19, 2022
Історія напою чачі
- різної фортеці,
- з додаванням трав та фруктів,
- витримана у деревяних бочках,
- традиційна з макухи,
- царська з виноградного соку,
- на винних, диких та фруктових дріжджах,
- дистилят та ректифікат.
Jul 21, 2022
«Чачапереводиться з грузинського як мятий виноград або макуха. У 2011 році Грузія запатентувала назва «чача, щоби закріпити своє право на національний продукт. Взагалі цей напій виробляється досить давно — відколи на території сучасної Грузії почали виробляти дистилят.
Чача (Вант. ჭაჭა) грузинський міцний спиртний напій, що відноситься до класу бренді з віджимання. Це спиртний напій, що виходить з мезги (тверда фракція віджимання винограду) після бродіння та перегонки.