Добре охолодіть пляшку Охолодженим, але не крижаним! Ідеальна температура для пляшки з шампанським становить приблизно 8-10 C. Для цього помістіть пляшку з шампанським у цебро для льоду, наполовину наповнене водою та льодом, за 20–30 хвилин до подачі.
Від звичайного холодильника краще відмовитися, тому що вібрації та сусідство з іншими продуктами не принесуть вину користі. Підійде будь-яке місце, яке відповідає перерахованим критеріям, де можна, можливо розмістити пляшки шампанського горизонтально чи вертикально. Наприклад, окремий відсік у шафі (не кухонній!) або вбиральня.
Покрутіть пляшку Помістивши ємність у суміш води, льоду та солі, змінюйте її положення раз на кілька хвилин. Так вино охолоне рівномірніше. Майте на увазі, що цей метод погано підходить для ігристих вин та шампанського.