Жири – необхідні організму, проте їхня частка в раціоні харчування досить мала, денною нормою дорослої людини можна, можливо рахувати 9-12 г саламаксимальна тижнева порція — 100 г. Щоб свиняче сало виявило свої корисні властивості, його потрібно правильно вживати. Віддавайте перевагу солоному або маринованому салу.
Знай норму! – Якщо є сало щодня по 20-30 г, це покриє потребу в жирах природного походження. Від сала можна відмовитися у тому випадку, якщо до щоденного раціону включено інші продукти, що містять корисні жири, – вважає дієтолог.
Добова норма сала на день 15-20 грамів, спортсменам та людям з високою фізичною активністю дозволяється зїдати більше до 50 грамів. Не рекомендується є сало людям із зайвою вагою, при проблемах з органами травлення, при захворюваннях нирок та печінки.