Важливо памятати, що в 15 ягідках шипшини міститься добова норма вітаміну С і перевищувати її не варто. Тому, з метою профілактики достатньо вживати по півсклянки відвару 3 рази на деньякщо лікарем не рекомендовано інше.
Також не можна пити чаї, настої та відвари шипшини постійно і багато, інакше може розвинутися неінфекційна жовтяниця.
Краще робити це перед сном, щоб напій встиг відстоятись. А вранці залишиться його лише процідити. Пити чай радиться після їди.
Якщо використовуєте подрібнені, то на 1 літр рідини потрібно 3-4 столові ложки плодів. Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше.