I ГРУПА ЗЕРНОВІ
Найменування продукту | Вага продукту на 1 ХЕ |
---|---|
Крупа гречана, манна, вівсяна, перлова, пшоно, рис | 15-20 г |
50-б0 г | |
Макаронні вироби: кількість продукту за обсягом на 1 ХЕ залежить від розміру макаронного виробу, але кількість продукту за вагою постійно у сирому вигляді 15 г, у вареному 50 г. | |
Вермішель | 15 г |
Хворим на цукровий діабет, який отримує інсулін, слід підраховувати кількість вуглеводів у своїй їжі. Для цього існує система хлібних одиниць (ХЕ).Таблиця хлібних одиниць
Хліб та хлібобулочні вироби | 1 ХЕ = | |
---|---|---|
Цукор шматковий | 10 г | |
7 ст. ложок | Зелений горошок | 100 г |
3 ст. ложки | Боби варені | 50 г |
Таблиця хлібних одиниць
ПРОДУКТ | = 1ХЕ | |
---|---|---|
Хліб з борошна грубого помелу, з висівками | 1 шматок | 30 |
Хліб білий, булки будь-які (крім здобних) | 1 шматок | 20 |
Хліб діабетичний | 2 шматки | 25 |
Пшеничний хліб для тостів | 1 шматок | 25 |