Якщо ви купили неочищених молюсків, то після видалення нутрощів швидко зняти плівки допоможе короткочасне занурення в окріп: Для цього в каструлі закипятіть воду, додайте сіль і спеції за смаком. За допомогою кулінарних щипців по черзі опускайте кальмари на 5-10 секунд.Mar 18, 2020
Мясо неочищеного кальмару мякше, ніж у очищених тушок. Неочищені кальмари підходять для годування дітей та вагітних жінок через низьку алергенність. Правильно розраховуйте необхідну кількість неочищених кальмарів: рахунок видалення нутрощів і чищення їх вага зменшується приблизно 2 разу.
Дивно, але кальмари дуже ніжні та зовсім не гумові! Тим не менш, у готовому салаті жодної різниці між такими кальмарами ні. В загальному, якщо ви не встежили і переварили своїх кальмарів, то вже варіть їх 40 хвилин: вони знову стануть мякими та ніжними!
Час варіння кальмарів до готовності складає від 1,5 до 2,5-3 хвилин, Залежно від способу їх приготування. Перший варіант варіння кальмарів Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати|добавляти| трохи солі (за бажанням).