Ступінь загальної засвоюваності білка становить, як правило, 91-95% залежно від джерела та можливої максимальної дози (10-50 г за раз) – для джерела тваринного білка цей показник буде трохи вищим, ніж для джерела рослинного (7,8,9).
Він незамінний у побудові якісної мязової маси та у підтримці її обсягів. Існує гіпотеза, що організм людини незалежно від статі та маси ваги за прийом їжі може засвоювати близько 30-50 г білка. Але невже не можна переварити більше, щоб запастись на цілий день? Звичайно, можна, але в цьому немає особливого сенсу.
Якщо організм отримує занадто багато білкаЦе створює навантаження на нирки, які починають працювати в посиленому режимі, щоб вивести надлишковий азот з організму. Велика кількість кальцію виводиться з кісткової системи, що може призвести до розвитку остеопорозу та утворення каменів у нирках.
Дані довгострокових досліджень свідчать, що наш організм здатний перетравлювати і направляти на будівництво мязів куди більше протеїну, ніж 30 грамів, отримані за 1 прийом їжі.