Кулінарія це наука, в якій багато помилок можуть статися навіть у досвідчених кухарів. Однією з таких помилок може бути перебитий крем. На жаль, це досить поширена проблема, з якою стикаються навіть досвідчені шеф-кухарі. Але не варто зневірятися! У цій статті ми розглянемо кілька способів виправити ситуацію та отримати ідеальний крем.
Перебитий крем часто виникає через неправильне збивання. Якщо ви збиваєте занадто довго або занадто швидко, молекули жиру починають занадто активно взаємодіяти один з одним, що призводить до утворення занадто щільної і грубої текстури. В результаті, крем втрачає ніжність та легкість, які так привабливі на смак.
Один із способів виправити перебитий крем – додати трохи рідини. Можна використовувати молоко, вершки чи сік цитрусових. Додавання рідини допоможе розбити занадто щільну структуру та повернути крему його вихідну ніжність. Однак, потрібно бути обережними і додавати рідину поступово, оскільки занадто велика кількість може призвести до того, що крем стане рідким і втратить свою структуру.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Не панікувати |
2 | Оцінити ситуацію |
3 | Перевірити, наскільки сильно крем перебитий |
4 | Прийняти рішення, що робити далі |
5 | Варіант 1: Якщо крем зовсім не відновити, викинути та почати заново |
6 | Варіант 2: Якщо можна виправити крем, спробувати збити його знову |
7 | Варіант 3: Якщо крем частково перебитий, використати його в іншій страві |
8 | Вчитися на помилках і бути уважним наступного разу |
Що робити, якщо вийшов занадто рідкий крем?
За допомогою кукурудзяного крохмалю. Попередньо крохмаль розчиніть у холодній воді – у мінімально можливій кількості, щоб не зробити рідкий крем ще рідкішим. Вводити крохмаль у крем потрібно повільно, на низьких оборотах міксера. Коли введете повністю, збивайте ще 2-3 хвилини.
Що робити, якщо крем для торта Розшарувався?
Що робити, якщо крем розшарувався Нагріти суміш на водяній бані та добре збити. Щойно крупинки почнуть танути, масу потрібно повільно перемішувати для рівномірного прогрівання. Збити міксером. Якщо суміш вийшла рідкою, прибрати на 30-40 хвилин в холодильник і ще раз збити. Збережена копія
Що можна додати для загусання крему?
Заварний крем при варінні загуснути можна крохмалем. Розвести в невеликій кількості холодної води та підмішати у суміш. Після остигання вершковим маслом. Ще практично будь-який крем можна загуснути білим розтопленим шоколадом, або гірким для шоколадного крему.