Сорбет чудово вгамовує голод, збагачує організм глюкозою і сприяє припливу енергії. Для приготування десерту фрукти чи ягоди подрібнюють до консистенції пюре. Масу разом із соком змішують з медом, цукром або стевією, якщо готується дієтичний варіант.
Ці ласощі по своїй текстурі легкі, вони містять високу концентрацію глюкози. Особливо благотворно діє на організм вживання цього десерту у спеку: він чудово охолоджує та надає почуття свіжості.
Між крижаними десертами сорбет і морозиво різниця полягає в тому, що класичний рецепт сорбету обмежується пюре з фруктів або ягід та цукрового сиропу. Морозиво А робиться з молока, вершків, вершкового масла і цукру в певних пропорціях.
За складом сорбет дуже далекий від морозива: у ньому менше жирів, немає ні молока, ні вершків Сорбет може стати корисною заміною звичному морозивоякщо в ньому немає великої кількості цукру. Але навіть самого корисного на світлі морозива не можна зїсти стільки, скільки захочеться — скрізь має бути норма.