Морозильна скриня призначена для зберігання максимальної кількості заморожених продуктів: фруктів, ягід, овочів, зелені, мяса, морепродуктів та домашніх напівфабрикатів.
Ларі використовують для зберігання та демонстрації попередньо заморожених продовольчих товарів, напівфабрикатів, а також для швидкого охолодження продуктів та напоїв на підприємствах громадського харчування та торгівлі.
Характеристики морозильних скриньок Внутрішній обсяг визначає, скільки продуктів поміститься у морозильнику. 100 л обсягу достатньо для 50-70 кг мяса або риби, 35-55 кг овочів та фруктів або 30-35 кг грибів та зелені.
Таким чином, у Росії вкрай не рекомендується встановлювати морозильна скриня у неопалюваних приміщеннях в холодне пора року. Не слід допускати, щоб температура повітря була нижчою за мінімальну, зазначену в описі кліматичного класу.