Запіканку необхідно проткнути і переконатися, що вона суха. Для цього необхідно звернути увагу на предмет, який застромили у блюдо: якщо на ньому залишилися білі сліди, то запіканка повинна ще трохи постояти у духовці.
Технологія приготування сирної запіканки Візьміть двохсотграмову пачку будь-якого сиру, одне яйце і пару ложок млинця або борошна, що самопіднімається. І цукру за смаком (якщо любите посолодше, вистачить трьох столових ложок, а взагалі досить і однієї).
Верх спеченої запіканки треба обовязково змастити вершковим маслом або жирною сметаною, тоді скоринка стане ніжною та ароматною. У тісто сирної запіканки крім ванільного цукру можна додати лимонну цедру, вона додасть незрівнянний аромат.