Для дієтичного харчування та людей з надмірною вагою краще вибирати сметану з жирністю. від 10% до 15% або зовсім замінити її грецьким йогуртом чи термостатною сметаною з 10% жирності. Також класичну сметану з молока можна замінити на веганську сметану з тофу, горіхів кешю або насіння соняшнику.May 25, 2022
Смак, запах, консистенція, колір – Сметана повинна мати чистий кисломолочний смак без сторонніх присмаків та запахів, – пояснює Лілія Котельникова. – Колір сметани повинен бути білим із кремовим відтінком, рівномірним по всій масі. Консистенція має бути однорідна, густа, глянсова.
Той самий ГОСТ повідомляє, що сметана має бути однорідною, густою масою з глянсовою поверхнею. Вона має пахнути, як і інші кисломолочні продукти – молоком, без сторонніх запахів. Колір — білий із кремовим відтінком, рівномірний по всій масі.
Для отримання стійкого, щільного крему, слід використовувати сметану із вмістом жиру 30%. Це може бути домашня, магазинна сметанаале менша жирність не дасть потрібного результату.