Вирізка добре підходить для шашлику, ніжна, мяка, менш жирна частина. Лопатка містить невелику кількість жиру і сполучної тканини, вимагає тривалого маринування. Окіст — мясиста частина свинини, найкраще підходить для нежирного. шашлику.
Шашлики з курки та індички цілком очікувано стали найнешкідливішими. У 100 грамах шашлику з курячої грудки 100-120 ккал, стегенець 160 ккал, крилець 180 ккал, з грудки індички 150 ккал.
Смажений шашлик з скоринкою не можна назвати продуктом правильного харчування. Він може стати загрозою для здоровя, так як у процесі термічної обробки утворюються потенційно небезпечні хімічні речовини. Утворюються при взаємодії амінокислот з білком креатином під впливом температури 150 градусів і вище.