Арборіо Щільний, округлий, з широкими зернами білого кольору, рис арборіо став відомий завдяки різотто блюду, відомому в усьому світі. Цей рис сильно збільшується в обсязі під час варіння, але при цьому не розварюється в кашу, що й зробило його ідеальним сортом для однієї з найпопулярніших страв італійської кухні.
А ми покажемо вам рейтинг найпопулярніших сортів, щоб ви могли користуватися цим знанням та вибирати правильний Мал.
- Краснодарський Цей круглозерний вітчизняний Мал по праву вважається найпівнічнішим у світі.
- Узбецький
- Камарг
- Іспанська
- Арборіо
- Камоліно
- Басматі
- Жасмін
Найпопулярніший у росіян сорт рису – кругозерний. Він містить велику кількість крохмалю, тому в готовому вигляді є кремоподібною масою. Круглий Мал ідеальний для приготування суходолу, пирогів, вязкої каші, пудингів, запіканок. Пропарений рис не вариться швидше.
У відмінність від рису Супер Басматі, рис Жасмін після приготування виходить білим з легким пряним ароматом. Після приготування зерна Жасміна завжди стають мякими, злегка клейкими та бархатистими, зберігаючи при цьому свою форму.