Обовязкова вимога – пироги готують зачинені. Крім перерахованих вище куті, пирогів, млинців, щей та компоту, на поминальний стіл ставлять й інші страви. Це можуть бути котлети, печеня, салати з помідорів та огірків, картопля, риба, квашена капуста.
Це найчастіше борщ, борщ, курячий суп з локшиною. Як друге може подаватися будь-яка мясна або рибна страва з гарніром. Це може бути гуляш із пюре, відбивні з макаронами, мясні котлети з рисом чи гречкою, голубці, смажена риба. Поминки рясніють холодними закусками, соліннями, грибами, ковбасами та сирами.
на поминках небажане вживання коньяку, горілки, рому та інших міцних спиртних напоїв, а також слабоалкогольної продукції: вина та пива.
Як правило, пироги для поминок немає певного рецепта. Головне правило при приготуванні цієї страви – використання пісних інгредієнтів. Начинка пирога може бути з ягід, фруктів, риби, грибів, картоплі та капусти. А тісто не повинно містити яєць, молока та інших продуктів, що не входять до раціону, що постять.