Нут одне з найпопулярніших бобових у сімейних кулінарних рецептах. Ця рослина дуже корисна для організму, оскільки містить велику кількість білка, клітковини, вітамінів та мінералів. Однак нут має досить щільну структуру, що може позначитися на його перетравлюваності та засвоюваності. Тому перед приготуванням рекомендується замочити у воді нут.
Мокровану нут просто легше перетравлювати для організму, що знижує навантаження на шлунок і знижує ризик шлунково-кишкових проблем. Замочування також допомагає скоротити час приготування страв із використанням нуту, оскільки після замочування він буде готовий до негайного приготування.
Щоб нут ввібрав необхідну кількість вологи, рекомендується його замочувати у холодній воді від 8 до 12 годин. Важливо памятати, що час замочування може бути коротшим або довшим залежно від конкретного рецепту. Наприклад, якщо ви плануєте приготувати нут для салатів, можна скоротити час замочування до 2-3 годин.
Тип води | Тривалість замочування |
---|---|
Холодна вода | 8-12 годин |
Гаряча вода | 2-4 години |
Окріп | 1-2 години |
Якою водою заливати нут?
Довге замочування Викладіть нут у миску та залийте прохолодною водою. Вона має бути вищою від нуту на кілька сантиметрів. Замочуйте бобові близько 8 години або всю ніч. Злийте рідину та промийте нут під проточною водою.
Як правильно замочувати горох нут?
Перед приготуванням – горох слід замочити. На одну склянку продукту потрібно взяти чотири склянки води. Скільки замочувати нут? Мінімальний час – чотири години, а оптимальний – дванадцять.
Як правильно замочити нут для плову?
Нут для плову слід спочатку замочити у холодній воді. Зробіть це приблизно за 6 годин до початку приготування страви чи ввечері. При необхідності можна використовувати і консервований нут, тоді замочувати його не потрібно, просто додайте в процесі приготування, заздалегідь злив із банки рідину. Збережена копія