Мясо перепелів багате на вітаміни групи B і амінокислотами, білком, фосфором, калієм, міддю. Завдяки вдалому складу речовин, перепелине мясо вважається дієтичним та наділяється лікувальними властивостями. Це корисніша альтернатива мясу свійських птахів.
Перепіла в пять разів калорійніше курки. Його тонкий аромат, ніжна консистенція, соковитість, пікантний смак приваблюють багатьох. У мясі перепелів міститься 25-27% сухої речовини, 21-22% білка, 2,5-4,0% жиру. За хімічним складом та смаковими якостями мясо перепелів відносять до дієтичної продукції.
Перепелиний бульйон містить вітаміни А, С, D, групи, залізо, натрій, селен, незамінні амінокислоти. Перепелині мясо та бульйон корисні для відновлення сил, боротьби з анемією та дистрофією, зміцнення кісток та зубів.