Родзинки чорні, корисні властивості якого найбільші, роблять із червоних сортів винограду. Він містить максимальну концентрацію антиоксидантів, вітамінів, мікроелементів. Такий виноград сушений найкраще застосовувати для лікувальних цілей.
Які родзинки Найкорисніший Пальму першості за корисністю утримує чорний вигляд без кісточок. У ньому більше, ніж у світлому родзинках, кількість калію, заліза та вітамінів. У темних родзинках міститься більше антиоксидантів, що позитивно діють на імунітет.
Кращі родзинки має зморщену матову поверхню, мясисту текстуру, блякло забарвлення. Він не повинен бути надто твердим або, навпаки, надто мяким. На смак він повинен бути просто солодким, але повинна бути в ньому гіркота і зайва кислотність.
Нормалізує холестерин. Чорні родзинки допомагає підтримувати здоровий рівень холестерину: поліфеноли, що містяться в ньому, здатні знижувати рівень поганого холестерину в організмі, що запобігає появі гіпертонії, хвороб серця. Зберігає зуби здоровими.