Categories: Новини

Які овочі краще варити?

Овочі, приготовлені на пару, корисніше, ніж варені та тушковані. І вже зовсім не корисно їсти смажені в олії овочі. Картопля, баклажани та помідори корисні в запеченому, тушкованому вигляді. Потужна протиракова речовина лікопін, що міститься в томатах, вивільняється у процесі термічної обробки.

10 найкорисніших овочів, які мають бути в раціоні кожного

  • Морква. Містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К.
  • Помідори. Багаті вітаміном С, калієм, фолатами та вітаміном К.
  • Цибуля. Цей овоч – природний антибіотик, який оберігає нас від застуд.
  • Часник.
  • Брокколі.
  • Баклажан.
  • Кабачок.
  • Болгарський перець.

В ідеалі їх слід готувати на пару при такому способі термічний вплив мінімальний. Якщо є необхідність опустити овочі безпосередньо у воду, то краще в киплячу. Такий спосіб допоможе зберегти більше користі у плодах та перешкоджає руйнуванню вітаміну С.

admin

Recent Posts

Печем вкусные блины: как выбрать хорошую муку

Блины — универсальное блюдо, которое можно приготовить как на завтрак, так и на ужин, подав…

16 години ago

Проєкти таунхаусів в Україні: Нові можливості для комфортного життя

Сучасне житло стає все більш популярним серед українців, і одним із найбільш привабливих варіантів є…

5 днів ago

Прокат (аренда) беговых дорожек для эффективных тренировок дома

Прокат беговых дорожек для эффективных тренировок дома Беговая дорожка — это один из самых универсальных…

5 днів ago

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

2 тижні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

2 тижні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

2 тижні ago