Овочі, приготовлені на пару, корисніше, ніж варені та тушковані. І вже зовсім не корисно їсти смажені в олії овочі. Картопля, баклажани та помідори корисні в запеченому, тушкованому вигляді. Потужна протиракова речовина лікопін, що міститься в томатах, вивільняється у процесі термічної обробки.
10 найкорисніших овочів, які мають бути в раціоні кожного
- Морква. Містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К.
- Помідори. Багаті вітаміном С, калієм, фолатами та вітаміном К.
- Цибуля. Цей овоч – природний антибіотик, який оберігає нас від застуд.
- Часник.
- Брокколі.
- Баклажан.
- Кабачок.
- Болгарський перець.
В ідеалі їх слід готувати на пару при такому способі термічний вплив мінімальний. Якщо є необхідність опустити овочі безпосередньо у воду, то краще в киплячу. Такий спосіб допоможе зберегти більше користі у плодах та перешкоджає руйнуванню вітаміну С.