Categories: Новини

Яке м'ясо вибрати для приготування стейку з яловичини: поради від шеф-кухаря

Стейк із яловичини – це одна з найпопулярніших страв у світі. Відмінною рисою стейку є його соковитість, ніжність та глибокий смак. Але щоб отримати ідеальний стейк, потрібно правильно вибрати мясо.

Коли вибираєш мясо для стейку з яловичини, зверни увагу на мармур. Мармуровість – це кількість жирних прожилок, розподілених по всій поверхні мяса. Чим більша мармуровість, тим мякшим і ніжнішим буде стейк. При виборі мяса зверніть увагу на колір мяса воно має бути насиченим червоним.

Для приготування ідеального стейку рекомендується вибирати мясо середнього ступеня прожилок. Дуже мармуроване мясо може бути надто жирним і деяким не сподобається його текстура. Недостатньо мармуроване мясо може виявитися сухим та жорстким. Тому оптимальний вибір – середній ступінь мармуровості мяса.

Яке мясо для стейку з яловичини
Мясо Опис Зріз
Філе Дуже мясо з мінімальною кількістю жирових прожилок. Має ніжний аромат і багатий смак. Рідкісний
Рибай Мармуроване мясо, яке відрізняється наявністю жирової прожилки. Має насичений смак та соковиту текстуру. Середній
Ньютон Мясо середньої мякості та жирності. Має багатий мясний аромат і соковитий смак. Середній
Тендерлойн Дуже мясо з мінімальною кількістю жирових прожилок. Має ніжну текстуру та легкий смак. Рідкісний
Скотч філет Мясо середньої жирності та мякості. Має насичений мясний смак та соковиту структуру. Середній

Класичні стейки готуються виключно з мармурової яловичини сухої чи вологої витримки.На вигляд стейку впливає те, з якої частини туші робиться вирізка. Найкращі стейки готуються з висівки середини спини. Саме тут розташовуються найменш навантажені мязи.

Яку частину яловичини краще купувати для стейку?

Кращими шматками для смаження (стейків) вважаються вирізка, товстий та тонкий край. До мяких частин туші відносять кромку і багаття. Це мясо зі спинної частини та черева тварини, де мязи мінімально задіяні при ходьбі. Набагато менше, наприклад, пощастило голяшці, стегні, лопатці та огузці.

Яке мясо потрібно купити для стейків?

Але в класичному розумінні стейк готують із яловичого мяса. Найкраще для стейку підходить мармурова яловичина.: безліч дрібних прожилок жиру в мясі забезпечують соковитість та мякість готового стейку. При цьому жир має бути виключно білого кольору, без жовтизни, а саме мясо насичено червоним.

Який найсмачніший стейк із яловичини?

стейк Нью-Йорк Найяскравіший і насичений смак мяса Вам подарує стейк Нью-Йорк. Це стейк із тонкого краю. Висів розташовується в поперековій частині туші бичка. Відрізняється він своєю довгастою формою, щільнішими волокнами, ніж у рибалки і апетитним жировим прошарком з одного краю.

Які стейки з яловичини?

Стейки прийнято ділити на дві категорії:

  • Преміальні висівки вирізаються зі спинної частини.
  • Альтернативні висівки вирізаються з різних частин бика, включаючи лопатку (топ блейд, вегас стрип, флет айрон), поперек (сирлойн), діафрагму (скирт), пашину (фланк), вогнище (раундрмб, пикання).
admin

Recent Posts

Оценка инвентаря Steam: Удобный сервис от Profilerr.net

Steam – это популярная игровая платформа, где тысячи пользователей собирают коллекции скинов, предметов и других…

5 днів ago

Поради для швидкого отримання фінансової допомоги в надзвичайних ситуаціях

Надзвичайні ситуації можуть трапитися в будь-який момент, і часто вони потребують негайного фінансування. Це можуть…

2 тижні ago

Курьерская доставка цветов по городу Черкассы

Если вы хотите удивить любимого человека, выразить внимание коллеге или поздравить с важным событием, курьерская…

3 тижні ago

Ремонт ДБЖ: Як забезпечити безперебійну роботу вашої техніки

Джерела безперебійного живлення (ДБЖ) є важливим елементом для захисту електроніки від несподіваних відключень електрики та…

3 тижні ago

Що потрібно для отримання категорії А?

Якщо ви завжди мріяли керувати таким видом транспорту, як мотоцикл – головне, що вам потрібно…

4 тижні ago

Косметика для профессионального использования: лучший выбор для специалистов

Для специалистов в сфере красоты и ухода за телом качество и надежность продукции имеют первостепенное…

4 тижні ago