На першому місці вино з найкращою дегустаційною оцінкою за ГОСТом (82,66 бала зі 100) – це Золота Балка, ігристе напівсолодке рожеве. Закупівельна ціна 299 рублів. На другому місці мускатне ігристе напівсухе біле Мисхако. Оцінка 82,36 бала зі 100.
Еталон смаку. Бульбашки у хорошому шампанськом повинні рухатися не абияк, а вгору від центру дна. Смаковий букет насичений. У ньому можуть бути запахи мигдалю, квітів, волоських горіхів, ванілі, меду і навіть воску. Головне щоб смак був гармонійним.
Зверніть увагу на матеріал пробки Краще вибирати пляшки натуральними (Корковими пробками), вони на відміну від пластикових краще зберігають смак і насиченість шампанського. Уважно прочитайте склад — у хорошому шампанськом не повинно бути барвників, ароматизаторів і будь-яких добавок.