Categories: Новини

Яка температура потрібна для випікання хліба?

В основному ж звичний для нас хліб із пшеничного борошна випікається у температурному інтервалі від 200 до 270 градусів, при цьому булочки вагою до 100 грам печуть при нижчій температурі, ніж буханці вагою від 500 грам з аналогічного тесту.

Підготовлений хліб випікайте у розігрітій духовці 45-50 хв. Якщо кірка буде румянитися занадто інтенсивно, прикрийте верх хліба фольгою або зменшіть температуру до 200 З. Форму вийміть із духовки, залиште на 5 хв., після чого акуратно перекладіть хліб на ґрати до повного остигання.

Найкраще випікати хліб за температури 160-170 градусів. Треба поставити форму з хлібом на нижній рівень духовки і випікати не менше 30-40 хвилин. Тасим чином хліб пропечеться добре і центр не залишиться сирим. Чим більший розмір хліба, тим більше часу треба його випікати – не менше 40-45 хвилин.

Волога поверхня також уповільнює формування кірки, вона виходить тоншою і хрусткішою. Крім того, волога розбавляє крохмалі, які присутні на поверхні заготовки, і кірка стає глянсовою, блискучою. Пара необхідна лише на початку випічки.

admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

3 дні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

3 дні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

4 дні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

1 тиждень ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago