Ідеальна загальна температура холодильника повинна перебувати в межах від +3 до +5 C. Морозильник повинен підтримувати температуру -18 C або нижче. У зоні свіжості (якщо є) встановлюють температуру близько 0-1 C.
Доступний діапазон охолодження холодильного відсіку від +1 до +7C, морозилки від -14 до -25C. Потрібне значення виставляється з точністю до градуса. Користувач визначає, яка температура має бути в холодильнику, за інструкцією виробника або за памятками про зберігання продуктів.
Розподіл холоду як правило, найбільш холодне місце біля стінки верхній частини камери (якщо у вас морозилка зверху). Там буде від +2 до +3. Тут слід зберігати мясо, рибу і напівфабрикати з них, а також інші продукти, що швидко псуються, на середніх полицях буде у районі від +3 до +5 градусів.