Користь желатину: У складі желатину також міститься гліцин, який наповнює організм енергією та покращує розумову діяльність. Желатин також покращує обмінні процеси в організмі людини, зміцнює серцевий мяз, шлунок та кишечник, а також нервову систему.
Надлишок желатину у раціоні створює умови для утворення оксалатного каміння (із солей щавлевої кислоти), що призводить до сечокамяної та жовчнокамяної хвороби. Надлишок желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів.
За добу у ваш організм має потрапити 10 грам колагену (желатину). У середньому така його кількість міститься у 500 г фруктового желе. Саме стільки потрібно зїдати кожен день.
Рецепт приготування – чайну ложку желатину увечері заливають 100 мл холодної кипяченої води. Вранці розмішують, окропом доводять обєм рідини до склянки. Щоб покращити смак, додають мед. Також випускають аптечні препарати желатину капсульної форми.