Щуча ікра це помірно-солона делікатес, без консервантів і добавок. На смак вона злегка нагадує чорну ікру, але має при цьому відомі відтінки, які характерні саме для щучої ікри. Аромат ікри насичений, але ненавязливий.Feb 25, 2021
За поживною цінністю замінити ікру може будь-яка риба холодних морів. Це може бути оселедець, сайра, і, до речі, зараз її визнали найбагатшою за омега-3 та жирними кислотами. Це може бути скумбрія. І за найціннішими мікроелементами вона анітрохи не поступається.
Ікра щуки, приготована без попередньої обробки окропом, слабкого посолу, зберігає в собі личинки в живій стадії, що призводить до зараження при вживанні. Зараження може відбуватися при вживанні риби після недостатньої термічної обробки.
Визначити підроблену чорну ікру можна: у щучої ікри всі ікринки однакового розміру, йдуть одна до одної. Справжня ж Чорна ікранавпаки, не буває зовні ідеальною: всі ікринки різного розміру.