Біла чи англійська гірчиця Наймякіша за смаком, без яскраво вираженого аромату. Зерна білої гірчиці на 35% складаються з жирної олії, тому їх часто використовують для віджиму гірчичної олії. Сарептська чи російська гірчиця – найгостріша приправа.05-Oct-2018
Жовта гірчиця. Відрізняється підвищеною посухостійкістю, ніжною зеленню, проте поступається білої у холодостійкості. Насіння жовтою різновиди дрібніші, тому витрата при висіві буде нижчою.
Натуральна гірчиця повинен мати приємний світло-жовтий або жовто-коричневий колір. Сірий колір приправи вказує на те, що вона виготовлена з гірчичного порошку, а не із зерен чи насіння. А консистенція якісна гірчиці повинна бути однорідною, без грудочок та розшарування.
У відмінність від традиційної дуже гострої російської гірчиці, діжонська набагато мякше і має солодкуватий пікантний присмак. І якщо звичайну гірчицю застосовують як приправу до холодця, пельменів, та інших готових страв з мяса чи риби, то діжонську додають і в салати, і в маринади і соуси.