Якщо ікринки надто світлі і немов покриті білим інеєм, це ненатуральний продукт. А ось тьмяними і немов здутими, вони стають через додавання консервантів або добавок, призначених для збільшення ваги. Смак.
Особливу небезпеку для здоровя людини становить неякісна або прострочена ікра. Вона може вплинути на роботу нирок, печінки, нервової системи і навіть викликати ботулізм. Фахівець рекомендує перед покупкою ікри перевірити цілісність упаковки, а також термін придатності та склад продукту.
Ікринки плавають у каламутній рідині, але вона не повинна бути по консистенції схожа на слиз. І ще один важливий момент: каламутна рідина – це темна рідина. Темний колір – це відхилення від норми, що вказує на те, що ми маємо справу з простроченими дарами моря.