Свинина є одним із найпопулярніших видів мяса, проте багато людей часто стикаються з проблемою жорсткості мяса після приготування. Перетворити свинину на ніжну та соковиту страву може здатися складним завданням, проте є кілька секретів, які допоможуть досягти бажаного результату.
Першим кроком приготування мякої свинини є вибір правильного шматка мяса. Рекомендується вибирати мясо з мармуровими вкрапленнями, оскільки вони сприяють більш ніжному результату. Також варто звернути увагу на свіжість мяса, воно має мати ніжно-рожевий відтінок.
Для того щоб свинина виявилася мякою та ніжною, її необхідно маринувати. Маринад чудово розмякшує мясне волокно і надає йому додаткового смаку. Ви можете використовувати різні інгредієнти для маринаду, такі як лимонний сік, соєвий соус, оливкова олія або йогурт. Залиште свинину в маринаді на кілька годин або краще на ніч, щоб вона акуратно просочилася і стала ніжнішою.
Але найважливіший секрет досягнення мякості свинини полягає у правильному способі приготування. Щоб мясо вийшло ніжним, його необхідно готувати за низької температури і довше. Таким чином, ви зможете розмякшити волокна мяса і в результаті отримаєте мяку та соковиту свинину.
Способи приготування | Опис |
---|---|
1 | Маринування |
2 | Гасіння |
3 | Використання мясорубки |
4 | Приготування в мультиварці |
5 | Використання спеціальних помякшувань |
Щоб мясо було мяким при варінні, варіть його великим шматком, опустивши відразу в киплячу воду. Через кілька хвилин зменшіть вогонь до мінімуму та варіть мясо до готовності під закритою кришкою. Це зробить мясо соковитішим, а додані в бульйон спеції додадуть мясу аромат.25 жовт. 2022 р.
Що зробити, щоб жорстке мясо стало мяким?
Залийте рідиною мясо і дайте йому згасити. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк із яловичини і він вийшов занадто жорстким. Помякшити смажене мясо можна і без гасіння. Просто збризкайте його лимонним соком і дайте постояти кілька хвилин.
Який інгредієнт помякшує мясо?
Використання цукру Той самий лайфхак, який допоможе багатьом при приготуванні мяса. Саме цукор розмякшує мясні волокна, допомагає утримувати вологу та сік усередині мяса у процесі приготування.
Як посмажити мясо так, щоб воно було мяким?
Що добавити в мясо під час смаження, щоб воно було мяким вісім ідей:
- Вода. Мясо достатньо промити у воді.
- Газування. Вуглекислота мінеральних напоїв краще помякшує мясні волокна.
- Алкоголь. Зробити смажене мясо ніжним та соковитим допоможуть алкогольні напої.
- Оцет.
- Кефір.
- Соки з овочів та фруктів.
- Цибуля.
- Гірчиця.