Categories: Новини

Як зробити оладки з свинячої печінки

Як нагодувати дитину печінкою?

Печінка завжди гарна з цибулею, але з нею у дітей бувають непрості стосунки, тому доповненням до неї може стати яблуко. Або можна спробувати познайомити дитину з різними видами цибулі. Ще один варіант обсмажену з цибулею печінку подрібнити та перетворити на паштет.

Як давати печінку дитині на рік?

Вводити печінку у прикорм Вашого маленького гурмана потрібно поступово та обережно. Нехай він спробує не більше 0,5-1 чайної ложечки нової страви під час годування. Зверніть увагу на самопочуття малюка, за будь-яких ознак алергії краще виключити цей продукт з його прикорму.

Скільки калорій у печінкових оладках?

Калорійність 151.9 кКал, білки – 15.8 г, жири – 3.4 г, вуглеводи – 14.4 г на 100 г.

1000.menu
Печінкові оладки зі свинячої печінки рецепт з фото покроково 1000.menu

Печінкові оладки

У цьому рецепті використовувати можна будь-яку печінку яловичу, свинячу або курячу. Печінкові оладки виходять дуже ніжні, мякі та смачні. Подавати оладки можна зі сметаною та овочевим салатом.

Як приготувати печінкові оладки

  • Печінку пропустити через мясорубку (я подрібнила у блендері). Цибулю натерти на великій тертці. Перемішати.
  • Потім додати яйця та сметану. Посолити, поперчити та добре перемішати.
  • Наприкінці всипати муку|борошно| і ретельно перемішати.
  • Нагріти сковороду з олією. Ложкою викладати оладки та смажити на невеликому вогні з двох сторін по 3 хвилини.

Оладки з печінки

Оладки з печінки – це дуже корисна та поживна страва, яку варто включати в раціон час від часу.Користу печінки, та й страв із неї, важко переоцінити, тому що в ній міститься маса корисних мінеральних речовин, вітамінів та амінокислот, які так необхідні нашому організму. Ось невеликий перелік із них: кальцій, залізо, натрій, мідь, вітаміни А, В, В12, С та ін. Навіть якщо один раз на два тижні ви будете їсти якусь печінкову страву, хоча б ті ж оладки з печінки, то забезпечте собі якщо не денну то тижневу норму необхідних вітамінів.

Не дивлячись на безліч різноманітних рецептів, напевно, немає простішого варіанта, ніж приготувати з печінки оладки. Нехитра, доступна і бюджетна страва припаде до смаку навіть тим, хто не любить печінку в принципі. Оладки, до речі, це простий спосіб змусити діточок які крутять носом, зїсти корисні та апетитні ласощі.

Варто також згадати про універсальність страви. Для рецепту нам підійде будь-яка печінка: куряча, яловича, свиняча і т.д. Ці три варіанти найбільш популярні, і саме з них найчастіше готують оладки більшість господарок. Сьогодні в добірці буде представлена ​​саме ця трійка оладок з печінки, а кожен з читачів зможе вибрати для себе той, який найбільше буде йому до смаку.

Процес приготування не відрізняється хитромудрістю. Необхідно попередньо промиту печінку подрібнити до фаршу за допомогою мясорубки, комбайна або блендера. Потім готовий фарш в необхідних пропорціях додаються спеції, сіль, борошно і яйця. З отриманої маси замішують тісто, яке нагадує по густоті сметану. Після цього розігрівають сковороду з олією, викладають ложкою тісто на поверхню сковороди і обсмажують оладки з обох боків, доки вони не зарумяняться.

Готовими оладками з печінки найкраще ласувати в поєднанні з гарнірами та свіжими овочами. До столу їх можна подавати зі сметаною, від цього обід або вечеря тільки виграє.

Оладки з курячої печінки

З курячої печінки оладки виходять ніжніші за смаком, ніж з якоюсь іншою. На обід або вечерю таке блюдо в меню варто однозначно включити.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 3 ст. борошна
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати печінковий фарш. Для цього через мясорубку пропускаємо курячу печінку з цибулею.
  2. Потім в масу додаємо яйця, борошно, сіль і перець. Якщо є бажання, можна покласти улюблені спеції та трави.
  3. Добре перемішуємо міксером або ложкою печінкове тісто до однорідної маси. Консистенція нагадуватиме густу сметану.
  4. На сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому оладки до румяного кольору з обох боків.
  5. Перед подачею до столу оладки можна прикрасити гілочками свіжої зелені.

Печінкові оладки зі свинячої печінки з морквою

Поєднання моркви та свинячої печінки надає готовим оладкам незабутнього смаку. Смаковою якістю страви залишаться задоволені як ваші домашні, так і гості, якщо ви захочете побалувати їх подібною смакотою.

Інгредієнти:

  • 400 г свинячої печінки
  • 1 цибулина
  • 200 р. моркви
  • 2 зубчики часнику
  • 5 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • Перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Печінку промиваємо, зрізаємо плівки, обсушуємо її паперовим рушником та нарізаємо на шматочки.
  2. Зубчики часнику та цибулю чистимо і нарізаємо.
  3. Овочі разом із печінкою подрібнюємо у блендері.
  4. Потім відварюємо морквину, після чого її чистимо і подрібнюємо до пюреподібної маси в блендері.
  5. Змішуємо всі інгредієнти між собою: печінкову масу, морквяне пюре, яйце, перець, сіль.
  6. Невеликими порціями підсипаємо борошно не перестаючи перемішувати. Борошна потрібно стільки, щоб тісто було по густоті як сметана.
  7. Готове тісто набираємо ложкою і викладаємо на змащену олією сковороду. Обсмажуємо оладки з обох боків, після чого подаємо їх до столу, доки вони не охолонули.

Печінкові оладки з яловичої печінки з манкою

Прості і дуже смачні оладки, які під силу приготувати навіть кулінарам-початківцям. Інгредієнти необхідні найдоступніші, тому найімовірніше вам навіть не доведеться бігти за ними в магазин. Головне щоб у наявності була печінка.

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • Перець
  • Сіль
  • 5 ст. л. манки
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Насамперед печінку промиваємо в проточній воді, зрізаємо з неї плівки і нарізаємо на шматочки.
  2. Цибулину чистимо, розрізаємо на четвертинки.
  3. Цибулю з печінкою подрібнюємо у блендері до стану фаршу.
  4. Додаємо в печінковий фарш яйця, сіль, перець та манку. Перемішуємо всі інгредієнти між собою та залишаємо на півгодини. За цей час манка встигне як слід набухнути.
  5. На розігріту сковороду наливаємо олію та викладаємо столовою ложкою печінкове тісто.
  6. Обсмажуємо оладки по обидва боки до готовності.
  7. Після обсмажування перекладаємо оладки на паперовий рушник, щоб він увібрав залишки жиру.
  8. Готову страву подаємо до столу з улюбленим гарніром.

Тепер ви знаєте, як готувати оладки з печінки. Смачного!

  • Незважаючи на те, що головним інгредієнтом у оладках виступить печінка, можна доповнити печінковий фарш та іншими продуктами: картоплею, капустою, морквою, кабачками, грибами тощо,
  • Як відомо печінка дає невелику гіркоту, такий собі присмак, який і відлякує багатьох привіред. Щоб його усунути, досить потримати печінку в молоці близько 30 хвилин,
  • Якщо ви готуєте оладки для дітей, то найкраще використовувати курячу печінку. Такі оладки будуть трохи дієтичнішими, і швидше засвояться організмом вашої дитини,
  • Процес обсмажування оладок з печінки займає близько 3-4 хвилин на кожну сторону, тому будьте уважні, щоб вони не підгоріли.
admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

2 дні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

2 дні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

3 дні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

1 тиждень ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago