Включайте до раціону тварини більше коренеплодів, свіжої зелені, плодів. У теплу пору року краще утримувати тварин на пасовищах, де ростуть корисні соковиті трави. Давайте козі молоді гілочки дерев, вони добре впливають на покращення смакових показників молока.
В перші дні після окоту, тварина отримує:
- Сіно 2,5-3 кг на добу.
- Вівсяна або ячмінна дерть – 0,15-0,2 кг.
- Пшеничні або вівсяні висівки (бовтанка) – 50 г.
- Коренеплоди (рубані) – до 0,5 кг.
Підвищена вологість у приміщенні. Погане освітлення. Порушення технології роздою: якщо продовжувати доїти суягну козу до самого окоту, лактація матиме вкрай низькі показники. Неправильна процедура доїння (залишення молока у вимені, сухе доїння, нерівні перерви між дойками та ін.).