Зберігати можна як у морозильній камері, загорнувши в целофан, або харчову плівку (також добре підходить папір), так і просто на нижній полиці. Морозильна камера підходить для ситуацій, коли сушену рибу потрібно зберігати дуже довгий термін – від півроку та більше.
При температурі від 0 до +5 C її можна зберігати до 30 діб, при температурі від 0 до -5 C до 2 місяців. Вялена риба також може зберігатися при мінусовій температурі. Оптимальна температура зберігання від 0 до -8 C. У цих умовах вялена риба з високим вмістом жиру зберігається 2 місяці, з низьким 4 місяці.
Термін зберігання Як було зазначено вище, найдовше таранка зберігається в морозилці До року, а іноді і півтора року. Якщо розмістити продукт у холодильнику, він зберігає смакові властивості протягом 3-4 місяців. При правильній закладці риби в банку термін зберігання становить 5-6 місяців.
Окислення жиру – найпомітніший дефект вяленою та солоною сушеною риби. Виявляється він у пожовтінні черевців, поверхні та підшкірного шару тушок. У риби зявляється гіркий присмак, який здатні вловити навіть діти. Крім того, відчувається неприємний кислий запах.