Categories: Новини

Як загустити йогурт агар-агаром: прості рецепти та поради

Агар-агар це рослинна речовина, яка широко використовується в кулінарії, в тому числі для загущення продуктів. Йогурт, як правило, має легку консистенцію, що може не всім подобатися. Щоб надати йогурту більше щільності та сирної текстури, можна використовувати агар-агар.

Агар-агар одержують із водоростей, тому це натуральний та корисний інгредієнт. Він не тільки зміцнює структуру продукту, але й має безліч корисних властивостей для організму. Агар-агар багатий на клітковину і здатний нормалізувати обмінні процеси в організмі.

Щоб загустити йогурт агар-агаром, вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та кілька хвилин часу. Але є деякі особливості у використанні агар-агару, про які варто знати. Наприклад, його необхідно розвідати в холодній рідині та довести до кипіння, щоб він повністю розчинився та розпочав свою роботу. Потім потрібно дати йогурту охолонути і залишити в холодильнику на кілька годин, щоб агар-агар повністю застиг і надав йогурту бажану консистенцію.

Як загустити йогурт агар-агаром
складові Кількість
Йогурт 500 гр
Агар-агар 1 чайна ложка
Цукор 2 столові ложки
Ванільний екстракт чайної ложки
Фрукти (за бажанням) за смаком

Як користуватися Згущувачем агар-агар?

Технологія використання

  1. Насипте у воду агарагар. Він швидко розподілиться на поверхні рідини (води, соку, пюре, компоту, бульйону).
  2. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин. Агар починає працювати за нормальної температури 85-90 градусів.
  3. Заберіть з вогню.

Як розрахувати кількість агару?

Пропорції агар-агару Це повязано з тим, що кислота зменшує желіруючі властивості речовин, у тому числі і агар-агару. Наприклад, на 100 мл нейтральної рідини (вода, бульйон, молоко) використовуйте 1 грам агар-агару, а на 100 мл кислої рідини (сік) додавайте 1,3 1,5 грам агар-агару.

Як загуснути агар-агар?

Для початку загусник необхідно замочити у воді або в будь-якій іншій рідині (соку, бульйоні), залежно від страви, що готується, на 15 хвилин, після чого довести його до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи віночком.

Як правильно додавати агар-агар?

Щоб розвести агарагар, додайте його у теплу рідину (воду, фруктовий сік, бульйон) у співвідношенні 1 ч. л. на склянку рідини та залиште на 15 хвилин для набухання. Потім доведіть рідину до кипіння постійно помішуючи.

admin

Recent Posts

Будівельні матеріали: Різноманіття, Якість та Доступність

Будівництво та ремонт – це важливі етапи в житті кожного власника житла. Вибір матеріалів і…

2 дні ago

Зовнішні жорсткі диски: найкраще рішення для зберігання даних

У сучасному світі зберігання інформації стало важливою частиною нашого повсякденного життя. Як для особистих, так…

2 дні ago

Проект коттеджа от NsdGroup: ваш идеальный дом

Компания NsdGroup предоставляет полный спектр услуг по проектированию и строительству коттеджей, обеспечивая индивидуальный подход к…

4 дні ago

Mobile Proxies, Pricing and GEOs, OpenVPN for Windows

Mobile proxies are an essential tool for businesses and individuals who require secure, reliable, and…

1 тиждень ago

Канілірована сітка: чому обрати в «Парк Плюс»?

Канілірована сітка — це універсальний матеріал, який чудово підходить для облаштування огорож, будівництва та навіть…

3 тижні ago

Покрівля для комерційних будівель: Чому варто обрати Tegola Canadese?

При будівництві або реконструкції комерційних будівель вибір покрівельного матеріалу є одним із найважливіших рішень. Правильно…

3 тижні ago