За правилами, сорбет сервірують у різноманітних креманках або високих келихах, при цьому поливаючи їх різними фруктовими соусами. Він може подаватися в перерві між стравами зовсім окремо, як легкий і підбадьорливий десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Сорбет подають у високих келихах або креманках, поливають різноманітними солодкими соусами. Його їдять як самостійний десерт або вживають між змінами страв, щоб освіжити смакові рецептори
Між крижаними десертами сорбет і морозиво різниця полягає в тому, що класичний рецепт сорбету обмежується пюре з фруктів або ягід та цукрового сиропу. Морозиво А робиться з молока, вершків, вершкового масла і цукру в певних пропорціях.
За складом сорбет дуже далекий від морозива: у ньому менше жирів, немає ні молока, ні вершків Сорбет може стати корисною заміною звичному морозивоякщо в ньому немає великої кількості цукру. Але навіть самого корисного на світлі морозива не можна зїсти стільки, скільки захочеться — скрізь має бути норма.