У виробництві очеретяного цукру потрібно використовувати особливий фільтр, щоб знебарвити цукор і очистити його від неорганічних домішок. Відбілювання здійснюється на завершальному етапі процедури очищення цукру. Може використовуватися фільтр із кістяного вугілля, гранульоване вугілля або іонообмінна система.
Фосфорну кислоту застосовують у виробництві добрив та кормових засобів, для формування антикорозійних покриттів на металах, а також у харчовій промисловості для надання кислуватого смаку безалкогольним напоям. освітлення цукру.
Чистий буряк подрібнюють у стружку, поміщають у спеціальний апарат з водою та отримують жом та солодкий темний сік із вмістом цукру близько 13%. Далі рідину очищають від нецукров, після чого вона стає світлою. Потім її згущують до сиропу. цукру у ньому вже 60%, який упарюють у вакуум-апаратах.
У сатураторі дифузійний сік змішують з розчином вапна, який тримає в облозі різні домішки. Потім розчин обробляють діоксидом вуглецю, для того, щоб усі речовини, що містяться в розчині, крім сахарози, прореагували з вапном.