Квасоля неймовірно поживний та смачний продукт, який можна використовувати у багатьох стравах. Але як приготувати її так, щоб вона виявилася ідеально мякою, але не розвареною? У цій статті ми розповімо вам про найефективніші та перевірені способи відварювання квасолі.
Настройтесь на успіх. Відварювання квасолі може зайняти кілька годин, тому важливо бути готовим до того, що це триватиме час. Поставте собі за мету отримати ідеально мяку квасолю і будете готові до деяких труднощів і процесу приготування.
Виберіть свіжу квасолю. Зверніть увагу на зовнішній вигляд квасолі перед покупкою. Бажано вибирати щільні та великі боби, без тріщин чи пошкоджень. Якщо купуєте квасолю у пластиковому пакеті, переконайтеся, що всередині немає гнили або вологи.
Крок | Опис |
---|---|
Крок 1 | Сортування та промивання квасолі |
Крок 2 | Замочування квасолі в холодній воді на деякий час (6-8 годин) |
Крок 3 | Зливання води від замочування та промивання квасолі ще раз |
Крок 4 | Поставити квасолю в каструлю та залити холодною водою у пропорції 1:2 |
Крок 5 | Додати сіль за смаком та прянощами (перець, лавровий лист), поставити на вогонь |
Крок 6 | Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму |
Крок 7 | Накрити кришкою та варити до готовності (близько 1-2 годин) |
Крок 8 | Перевірити готовність квасолі на смак, доварити за бажанням |
Крок 9 | Злити зайву рідину, залишивши трохи бульйону і подати до столу |
Ще один спосіб прискорити приготування квасолі – залити окропом, проварити 3 хвилини, накрити кришкою і залишити на 40-60 хвилин, злити воду, налити наново чисту і поставити варити до готовності. Квасоля краще варити на повільному вогні, періодично знімаючи пінку, яка зявлятиметься.10 січ. 2022 р.
Що потрібно зробити, щоб квасоля швидко зварилася?
2. Швидкий або гарячий спосіб Якщо немає часу на тривале замочування, то просто висипте сухі боби в каструлю і залийте водою в тій же пропорції, що й у попередньому способі. Доведіть до кипіння і поваріть квасолю 2-3 хвилини.
Як приготувати квасолю, щоб вона була мякою?
Як тільки вода закипить, вимкніть вогонь, закрийте кришкою каструлю і дайте спокій на годину. Потім змініть воду на свіжу холодну, додайте щіпку солі і варіть квасолю до мякості. Коли ця мякість настане, залежить від того, як давно зберігається квасоля – чим довше, тим більше часу буде потрібно.
Як варити квасолю без попереднього замочування?
Якщо часу на замочування квасолі немає зовсім, тобто один цікавий спосіб її приготування. Насипте квасоля у каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть каструлю з вогню та злийте гарячу воду. Потім знову залийте холодною водою та знову поставте на вогонь. Збережена копія