Якщо припустити, що середній лимон дає 2-3 ст. ложки соку, тоді легко розрахувати скільки кислоти потрібно для конкретного рецепту. Гранули розводяться водою 1:2 – на одну ложку лимонної кислоти дві ложки води. Кількість води можна збільшити, щоб зробити розчин менш концентрованим.
Покроковий рецепт приготування: Розчин лимонної кислоти, що використовується в кулінарії
- Крок 1. У баночку насипаємо 1 чайну ложку кристалічної лимонної кислоти, додаємо 2 чайні ложки гарячої води.
- Крок 2. Добре перемішуємо до повного розчинення кристалів. Кислота готова до вживання.
У столовій ложці вміститься 15 грам лимонної кислоти без гірочки, а якщо з гіркою, то вийде близько 20 г.
Кислоту розводять так: 1/4 чайної ложки розводять у чверті склянки теплої води. Лимонну кислоту додають маринад для грибів. Всипають лимонну кислоту у воду до смаку, підсипаючи потроху, розмішуючи і пробуючи. На літр достатньо додати 1/4 чайної ложки кислоти.