Мясні фрикадельки – це класична та улюблена багатьма страва. Однак, щоб отримати ідеальні фрикадельки, потрібно знати кілька секретів і дотримуватися правильної технології приготування.
Насамперед вибір мяса відіграє ключову роль у приготуванні фрикадельок. Щоб фрикадельки були соковитими та ніжними, найкраще використовувати свіже мясо високої якості. Найбільш популярний варіант – це суміш яловичини та свинини у пропорції 2:1. Однак, ви можете експериментувати і використовувати тільки яловичину або додати трохи баранини. Головне, щоб мясо було свіжим і не мало зайвих жил та жирових прожилок.
Для того, щоб мясні фрикадельки вийшли ніжними та соковитими, необхідно правильно підготувати фарш. Основне правило не перетискайте його. Просто змішайте всі інгредієнти, додаючи їх поступово: мясо, нарізану цибулю, яйце, тертий сир, розмочений хліб, спеції та трави. Не забудьте посолити і поперчити фарш на свій смак. Для кращого зчеплення інгредієнтів можна використовувати столову ложку або перемішати руками все в мисці.
складові | Кількість |
---|---|
Фарш (яловичина) | 500 г |
Цибуля | 1 шт |
Часник | 2 зубчики |
Білий хліб без кірки | 2 шматки |
Молоко | 100 мл |
Яйце | 1 шт |
Сіль | за смаком |
Молотий чорний перець | за смаком |
Вершкове масло | для смаження |
Чи потрібно додавати яйце у фарш для тюфтельок?
Яйце надає стравам щільність, тому його додають у тефтелі, фрикадельки та котлети.. Потрібно покласти продукт у розсипчастий фарш із риби, щоб інгредієнти добре склеїлися.Класична пропорція – яйце на кілограм мяса, її можна змінювати залежно від консистенції.
У чому різниця між тефтелі та фрикадельки?
Відмінності фрикадельок та тефтелів У фарш для фрикадельок на відміну від тюфтель додають тільки зелень і прянощі, рідше горіхи.. У фарш для тефтелів додають крупи, овочі. Тефтелі смажать чи тушкують, а фрикадельки варять у бульйоні, окропі чи супі. Тефтелі на відміну від фрикадельок та котлет готують або подають у соусі.
Як правильно варити фрикадельки?
Закипятити воду або мясний, овочевий, рибний бульйон, додати спеції, покласти сирі фрикадельки. Варити фрикадельки при середньому вируванні до готовності. У процесі варіння додати картоплю та інші овочі вийде швидкий поживний суп для всієї родини.