Булочки це одне з найпопулярніших і найсмачніших випічок, які можна приготувати вдома. Їх аромат і ніжність завойовують серця та шлунки любителів солодощів. Якщо ви хочете насолодитися свіжими, пишними та ароматними булочками, тобто кілька простих кроків, які допоможуть вам досягти цієї мети.
Перший крок – це підготувати всі необхідні інгредієнти. Вам знадобляться борошно, дріжджі, цукор, сіль, молоко, яйця, вершкове масло та ванільний екстракт. Переконайтеся, що у вас є все потрібне і починайте готувати тісто.
Другий крок – це приготування тіста. Просіяти борошно, додати дріжджі, цукор та сіль. Потім додати молоко, яйця, вершкове масло та ванільний екстракт. Добре вимішати тісто до одержання однорідної маси. За потреби можна додати трохи борошна чи молока, щоб досягти потрібної консистенції.
Третій крок – це розкачати та формувати булочки. Розкотіть тісто на столі, змащеному маслом або посипаним мукою|борошном|. Потім використовуйте форму або ніж, щоб вирізати круглі форми. Складіть булочки на лист, змащений маслом, і дайте їм піднятися в теплому місці до подвоєння розміру.
Останній крок – це випікання булочок. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте лист з булочками в духовку і випікайте близько 15-20 хвилин, поки вони не стануть золотистими зверху. Коли булочки готові, дістаньте їх із духовки і дайте трохи охолонути перед подачею.
складові | Кількість |
---|---|
Борошно | 500 г |
Цукор | 50 г |
Сіль | 1 ч. л. |
Вершкове масло | 60 г |
Молоко | 250 мл |
Дріжджі | 10 г |
Яйце | 1 шт. |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Варення чи повидло | за смаком |
Сметана | для змащування |
Пудра цукрова | для посипання |
Молоко | для змішування |
Яйце | для змішування |
Цукор | для посипання |
Вершкове масло | для змішування |
Борошно | для змішування |
Чому Булочки виходять важкими?
Якщо занадто довго замішувати тісто, воно втратить свою еластичність і стане гумовим. Багато борошна та мало води. Якщо тісто забите мукою, то й випічка буде твердою.
Чому не піднімаються булочки?
Щоб тісто піднялося, дріжджам необхідно створити комфортне середовище. Пресовані дріжджі перед замісом тіста завжди розчиняють у рідині – воді чи молоці. Якщо рідина буде надто холодною, дріжджі погано працюватимуть. Якщо надто гарячою — зваряться і не працюватимуть зовсім.
Чим змастити булочки, щоб вони були мякі?
Рослинна олія Підійде як соняшникова, так і оливкова, кукурудзяна. З його допомогою здоба набуває мякості, але не чекайте на блискучу поверхню.